top of page
Zoeken
  • Persbericht | Dutch

HamiltonRoche en Cashforce samen sterk in cash flow management


HamiltonRoche en Cashforce kondigen een samenwerking aan op het gebied van cash flow management voor middelgrote en grote bedrijven. Voor HamiltonRoche is dit een verdere invulling van haar activiteiten op het gebied van Working Capital Improvement en Supply Chain Financing. Wereldwijd onderzoek toont aan dat slechts 26% van de respondenten haar werkkapitaalbeslag onder controle heeft en dat maar liefst 87% van de CFO’s zich niet bewust is van de effecten op het werkkapitaal door besluiten die buiten hun invloedsfeer liggen. Het managen van de cashflow vormt voor ieder bedrijf de basis van werkkapitaalverbeteringen en hiervoor zijn dashboards noodzakelijk met mogelijkheden om zaken tot op transactieniveau te analyseren en simuleren. Rob Spijkers (Managing Partner HamiltonRoche): “Wij gaan met Cashforce samenwerken vanwege haar complete aanbod in werkkapitaal-software en vanwege de korte implementatietijden die het gebruik van haar software kenmerken. Er lijkt wereldwijd veel te weinig aandacht naar werkkapitaal management te gaan vanwege de huidige lage rentestanden, maar een beter werkkapitaal management zal iedere EBITDA zichtbaar verbeteren.”

Door de veranderende eisen die banken stellen aan hun zakelijke cliënten neemt het belang van actief werkkapitaalbeheer (inclusief Supply Chain Financing) toe. Iedere moderne bedrijfsvoering vereist voortdurende aandacht voor procesverbeteringen. Het zijn deze verbeteringen die een ongestoorde, flexibele en risicoloze uitvoering van de kernactiviteiten waarborgen. Beschikbaarheid van voldoende werkkapitaal om groei, investeringen of dividenden te financieren is daaraan onlosmakelijk verbonden.

HamiltonRoche heeft in haar strategie- en bedrijfsrecovery-praktijk modellen ontwikkeld voor een variëteit aan bedrijfsprocessen inclusief Purchase-2-Pay, Order-2-Cash, e-Invoicing en e-Procurement. Hierdoor werd het al jaren geleden duidelijk dat gestroomlijnde processen leiden tot zowel werkkapitaalverruiming als kostenverlaging. Cashforce heeft een Working Capital & Cash Flow Management platform ontwikkeld dat naadloos aansluit op vrijwel elk ERP systeem. Deze oplossing maakt het niet alleen mogelijk om korte en lange termijn prognoses en analyses te maken, maar ook de impact vast te stellen van betalingsafspraken met individuele klanten en leveranciers en hierop simulaties uit te voeren. Dit kan voor een of meerdere bedrijven binnen een groep van ondernemingen (Holding) met meerdere valuta’s en met meerdere bankrelaties. HamiltonRoche B.V. Pedro de Medinalaan 45, 1086 XP Amsterdam PB 75728, 1070 AS Amsterdam 020-2600191 KvK Amsterdam 34350044 Nicolas Christiaen (CEO Cashforce) over de samenwerking met HamiltonRoche: “ Wij zijn een nichespeler met middelgrote en grote bedrijven als speelveld. Onze gebruikersvriendelijke software en de beschikbaarheid van adapters voor veel ERP-pakketten zorgen voor snelle implementaties bij cliënten die hun werkkapitaal willen verbeteren. Volledige benutting van alle mogelijkheden die wij bieden, vraagt echter ook om deskundig verandermanagement. Om die reden zijn wij verheugd met de samenwerking tussen Cashforce en HamiltonRoche.”

Over Cashforce Cashforce is een toonaangevende speler op het gebied van geïntegreerde cash flow management oplossingen. Cashforce is een slim cash flow management en forecasting platform voor grote kapitaalintensieve bedrijven. Cashforce’ technologie helpt financiële afdelingen tijd en geld te besparen door het aanbieden van continue transparantie in hun cash flows en het aanreiken van inzichten om cash te besparen. Het platform is eenvoudig te gebruiken en te installeren, en sluit naadloos aan op elk ERP-systeem. Bedrijven zoals Alcadis, Hyundai en Portucel zijn o.a.gebruikers van Cashforce’s cashflow management oplossing.

Over HamiltonRoche: HamiltonRoche is een adviesbureau dat zich richt op een drietal kernactiviteiten: Strategy & Innovation, Business Recovery & Optimization en Working Capital Improvement. Opgericht in 2009 heeft zij wereldwijd tientallen cliënten geholpen om door aanpassingen en implementaties van strategieën groei te realiseren of de continuïteit van bedrijven te waarborgen. Onder haar cliënten bevinden zich financieel en marketingdienstverleners, technologie-, productie-, aero-, agrofood- en nutsbedrijven, alsmede zorgverleners. ______________________________________________________________________

Informatie: Cashforce: Nicolas Christiaen nicolas.christiaen@cashforce.com +32 479 65 52 95 of +1 (646) 918-1330

HamiltonRoche: Rob Spijkers rob.spijkers@hamiltonroche.com +31 6 5161 1165 of +31 20 2600 191


95 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page